Koole Controls houdt zich onder andere bezig met toegangscontrolesystemen, waarvoor klant specifieke producten zijn ontwikkeld. Koole Controls heeft verschillende toegangscontrollers die standalone werken maar ook te koppelen zijn aan bestaande toegangscontrole systemen.

Kaart & Tag lezers

De tag- en kaartlezers van Koole Controls kunnen standalone werken maar zijn ook eenvoudig aan te sluiten op de KC80 toegangscontroller.

Toegangscontroller

De Toegangscontroller kan worden ingezet als standalone oplossing voor toegangscontrole of in een netwerk worden opgenomen waarbij er meerdere toegangscontrollers worden gekoppeld aan een centrale pc.

KC Smart home

Complete, duurzame en slimme toegangstechniek oplossing.

Kaart en tag lezers

KC71 Pinpad

De KC71 Pinpad is bedoeld voor toegangscontrole op basis van pincodes. Via RS-485 communicatie wordt informatie met een pc uitgewisseld. In combinatie met een KC80 toegangscontroller kan vervolgens een toegangspoort worden aangestuurd. Als extra optie kan de pinpad tevens worden voorzien van een proximity lezer.

Gebruiksvriendelijk

Het helder verlichte LCD display kan status meldingen weergeven. Dit maakt de KC71 gebruiksvriendelijk. Tevens schakelt de verlichting in dan wel uit afhankelijk van de toestand van het vrijgavesignaal.

Communicatie

De KC71 communiceert via RS485 met andere systemen. Er kunnen meer dan 50 pinpads worden aangesloten in een RS485 netwerk.

Externe vrijgave

Op het pinpad kan extern een vrijgave worden aangeboden. Hierdoor is het mogelijk om het pinpad alleen te laten werken als er bijvoorbeeld via een detectielus een voertuig wordt gedetecteerd.

  • Zeer robuuste, vandaal bestendige behuizing van geborsteld RVS
  • RVS Behuizing voorzien van automatische temperatuurregeling voor buiten toepassingen
  • LCD scherm wordt helder verlicht zodra een gebruiker wordt gesignaleerd
  • Communicatie met andere systemen op basis van RS485
  • Er kunnen meerdere pinpads worden opgenomen in het RS485 netwerk
  • Zeer robuuste, vandaal bestendige behuizing van geborsteld RVS
  • RVS Behuizing voorzien van automatische temperatuurregeling voor buiten toepassingen
  • LCD scherm wordt helder verlicht zodra een gebruiker wordt gesignaleerd
  • Communicatie met andere systemen op basis van RS485
  • Er kunnen meerdere pinpads worden opgenomen in het RS485 netwerk

Magneetkaart lezers

De KC61 magneetkaartlezer is speciaal ontwikkeld om te werken in combinatie met de KC80 toegangscontroller. Het gaat hier om een gemotoriseerde magneetkaartlezer welke is voorzien van een kunststof behuizing. De behuizing is uitgerust met een automatisch geregelde verwarming waardoor de temperatuur constant blijft. Dit maakt hem uitermate geschikt voor buiten toepassingen.

Groot gebruikersgemak

Aan de voorzijde van de KC61 magneetkaartlezer zit een elektronische sluiter. Als een kaart verkeerd om wordt aangeboden zal de sluiter niet openen en kan de kaart niet in de lezer worden gestoken. Hierdoor wordt voorkomen dat de pas herhaaldelijk op de verkeerde manier aangeboden wordt. Indien de kaart op de juiste wijze wordt aangeboden, gaat de elektronische sluiter open en wordt de kaart naar binnen getrokken,

gelezen en weer naar buiten gestuurd. Het gebruikersgemak is hierdoor groot en de afhandeling van kaarten kan snel achter elkaar gebeuren. Dit maakt de KC61 lezers zeer geschikt voor toepassingen waarbij in een korte tijd veel personen een toegangspoort moeten passeren.

RFID Lezers

Koole Controls heeft een breed scala aan RFID readers die kunnen worden toegepast voor betalingen en toegangscontrole. De gebruikers kunnen via de RFID kaart, tag of polsband betalen voor diensten en producten. Als toegangscontroller kan de toegang van verschillende ruimten worden bewaakt.

KC150 Veelzijdige wandlezer

Download product informatie

KC225 Slimme opbouwlezer

KC224 Opbouwlezer op IP netwerk

KC229 Kleine opbouw lezer

KC225 Robuuste inbouwlezer

KC150B Balie module

Toegangscontroller

KC35 Toegangscontroller

De KC35 is een universele toegangscontroller die kan worden toegepast op locaties waar toegangen moeten worden beheerd. De KC35 kan worden ingezet als stand-alone oplossing voor toegangscontrole, maar hij kan tevens in een netwerk worden opgenomen waarbij er meerdere toegangscontrollers worden gekoppeld aan een centrale pc.

Bij toegangscontrole maken we onderscheid tussen stand-alone systemen en gekoppelde systemen. In beide gevallen gaat het om het gecontroleerd toegang verlenen tot ruimtes en/of terreinen. Mogelijke voorwaarden voor het verlenen van toegang zijn onder andere:

• De tijd en/of datum.
• Het aantal maal dat de pas al is aangeboden.

Beheer

De KC35 kan op verschillende manieren eenvoudig worden geconfigureerd. Wanneer een KC35 is uitgevoerd met ethernet aansluiting kan de KC35 via een webbrowser worden geconfigureerd. Ook is het mogelijk een KC35 via een PC applicatie of via de toetsen (indien aanwezig) in te stellen.

Stand-alone of in een netwerk

De KC35 kan als stand-alone toegangscontrolesysteem worden ingezet waarbij op basis van de informatie van de leeseeinheid, in combinatie met de actuele tijd van de KC35, wordt beslist of iemand naar binnen mag of niet.

Het is ook mogelijk om de KC35 te koppelen aan, eventueel bestaande, toegangscontrole systemen. Hierbij zal de KC35 de informatie van de leeseenheid doorsturen naar het centrale toegangscontrole systeem. Dit systeem valideert en beslist of de toegang geopend wordt. Vervolgens is koppeling met een reserveringssysteem mogelijk.
Op deze manier kan inzicht worden verkregen in de aanwezigheid van personen op het terrein. Wanneer er iets mis is met de communicatie tussen de controller en de pc of het netwerk, bied de KC35 de mogelijkheid om een slagboom te openen op basis van een datum controle. De controller controleert of de actuele datum binnen de aankomstdatum en vertrekdatum valt.

Master slave opstelline

Een KC35 kan via een master/slave opstelling ook aan een andere KC35 worden gekoppeld via een RS485 netwerk. Hiermee kunnen relatief grote afstanden worden overbrugd. De master KC35 is dan bijvoorbeeld binnen gekoppeld aan het IP netwerk terwijl de KC35 slaves buiten bij verschillende slagbomen en toegangshekken staan. In deze situatie zal de KC35 slave informatie doorsturen naar de KC35 master.