SLIMME MODULAIRE OPLOSSINGEN VOOR DE RECREATIE BRANCHE

De Recreatie branche is een zeer veelzijdige. Het laat zich het beste vertalen in ‘Gastvrijheid’. Denk hierbij aan hotels, wellness en Leisure centra. Gastvrijheid is hierbij een belangrijke sleutel naar succes. Koole Controls ontwikkelt verschillende oplossingen voor de recreatie branche. Door bij alle ontwikkelingen rekening te houden met verschillende aspecten van de recreatie ontstaat een totaaloplossing die meer biedt.

De oplossingen van Koole Controls zijn modulair opgezet. Tevens wordt er aandacht besteed aan de koppeling met andere systemen. Zo kunt u bestaande systemen, combineren met uw eigen wensen zoals toegangscontrole of betaalde diensten binnen uw eigen onderneming.

HOE WERKT HET?

Bekijk hier onder de video

SAMEN BRAINSTORMEN OVER INNOVATIEVE OPLOSSINGEN

Een van de speerpunten van C.A.T. Control Systems uit Zaandam is de toegangscontrole voor de recreatiesector. Koole Controls ontwikkelt onder meer handige keypads om de toegang wel of niet toe te staan. Samen leveren zij vernieuwende en goed werkende totaalsystemen.

C.A.T. Control Systems heeft zich onder leiding van Michel Kok gespecialiseerd in toegangscontrole door middel van slagbomen, tourniquets en camera’s. Het bedrijf bestaat ruim 10 jaar en is groot geworden in de recreatiesector. Inmiddels heeft het ook een compleet eigen lijn betaald parkeersystemen ontwikkeld, automatiseert het bedrijf voor overheden milieustraten en verricht het de toegangscontrole voor selfstorage gebouwen.

,,Jeroen Koole ontmoette ik een jaar of zes geleden op een beurs in de Rotterdamse Ahoy waar hij met een keypad aan kwam zetten dat voor mijn bedrijf interessant kon zijn. Het klikte wel tussen ons, we zitten beide vol ideeën. Inmiddels hebben we een prima samenwerking, zowel in de ontwikkelfase als in de uitvoering.

Door met elkaar te praten, komen Jeroen en ik steeds verder in de ontwikkeling van innovatieve ideeën. Soms moeten we even op de rem trappen. Ontwikkelen is hartstikke leuk, maar er moet ook geld verdiend worden. Het in de markt zetten van deze nieuwe ontwikkelingen is minstens zo belangrijk.

Wij hebben de CatCard ontwikkeld, een intelligente pas die via een (onzichtbare) chip de toegangscontrole en een betaalsysteem combineert. De kaart wordt contactloos gelezen via een beperkt magnetisch veld. Vergelijk het maar met een barcodesysteem aan de kassa, ook dan is contact niet nodig. Het contactloos lezen voorkomt storingen die ontstaan door stof, vuil en vet. Kaarten met barcodesystemen hebben we trouwens ook, maar de CatCard is de kaart van de toekomst.

Koole Controls heeft de intelligente lezer voor de CatCard ontwikkeld. Dit is een robuust apparaat dat bijvoorbeeld (met eigen voeding stand-alone) als deurslot kan werken. Maar de gast kan via de lezer met de CatCard ook voor een bepaalde tijd het warme water laten lopen voor een douche of bad. Koole Controls stuurt de lezer aan via een (beveiligd) IP-adres, dus via internet (zo nodig wireless). De intelligente lezer is bovendien voorzien van een grafisch display. De recreatieondernemer kan dus eigen teksten invoeren, inclusief het bedrijfslogo.

De recreatiesector kan niet meer om de integratie van verschillende systemen heen. Dit bespaart veel tijdrovend handmatig werk dat foutgevoelig is. Bovendien voorkomt de CatCard de rijen voor de receptie tijdens piekuren (aankomst). De gasten kunnen met de toegestuurde kaart direct toegang krijgen tot het park, inchecken, hun pas opwaarderen en het deurslot van hun bungalow openen. En als de koffers zijn uitgepakt en de kinderen via de CatCard in het zwembad liggen, hebben de ouders de tijd en rust om bij de receptie aanvullende informatie op te vragen.

Overigens is ons gezamenlijke systeem uit te breiden met betaald parkeren in de omgeving. Ook kan de recreatieondernemer er credits voor zijn gasten opzetten. Dankzij de innovatieve inrichting van onze CatCard, in combinatie met de door Koole Controls ontwikkelde CatCard-lezer, zijn de mogelijkheden bijna onbegrensd.’’

Michel Kok

Directeur C.A.T. Control Systems, Zaandam

www.catcontrolsystems.nl

• geïnspireerde samenwerking leidt tot zeer vernieuwende ideeën
• een lezer die contactloos een intelligente chippas leest, is de ontwikkeling van de toekomst
• de techniek achter de innovatieve lezer kan voor meerdere doeleinden worden ingezet
• de intelligente kaart biedt ruimte voor meerdere toepassingen
• geïntegreerde elektronische systemen besparen de recreatieondernemer tijd
• één toegangspas voor alle voorzieningen is aantrekkelijk voor de gasten